sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Itsenäisyyspäivän herkkuliha (superhelppo ja halpa)

Oletko huono laittamaan hyvää ruokaa? Vai oletko todella kädetön saamaan mitään syömisen arvoista lautaselle? Onko vieraiden kylään tulo aina yhtä paniikkia ja sydänkohtausta?

Ei hätää! Tämä ei ole Ostos-TV, vaan täysin ilmaiseksi jaettava järjettömän helppo, mutta syöjän kuin syöjän tajunnan räjäyttävä liharuoka. Ja nyt te epäilijätkin siellä uskotte, koska olen maailman alkeellisin kokki, mutta kaikki ovat tätä ylistäneet. Syystäkin.

Voit nimetä tämän kuten haluat, mutta mikäli vieraaksesi saapuu vuoden 2013 ruokatrendien aallonharjalla ratsastava ruokailija, kannattaa kutsua pulled porkiksi. Muille tämä voi olla vaikkapa uuniliha, sipulinen liha, aasialainen liha (koska vähän inkivääriä ja chilia), Herni Alenin liharesepti (jos ruokailijat on Twitterissä) tai mitä sitten ikinä keksit. Ihan vieraan mukaan, sanoisin.



No niin ja alkulöpinät riittää jo. Ainekset tulevat tässä:

1 paketti porsaan uunilihaa (superhalpaa)
2 tl suolaa (ei mun mielestä niin tarkkaa)
Puolikas chili (pilko osiin)
1 tl tuoretta inkivääriä 
1 kokonainen sipuli 
1 kokonainen iso valkosipuli 
0,5 dl soijakastiketta
2 dl vettä


Kun ainekset on hallussa, etsi noin A4-kokoinen uuniastia ja heitä liha sinne. 

1. Hiero suolaa lihan pinnalle. Halkaise iso valkosipuli ja laita vuokaan. Pilko chiliä niin paljon kuin jaksat (itse vaan halkaisen kahteen osaan) ja heitä mukaan. 

2. Nyt tulee sit mun oma supertwisti tähän ohjeeseen: virallisessa Henri Alenin reseptissä käsketään laittamaan yksi sipuli, mutta minä, pieni sipulilover, laitan niitä niin paljon kuin vuokaan mahtuu. Ne sipulit on lähes parempaa kuin itse liha. Samoin valkosipuli. 

3.Lisää 2 dl vettä laatikkoon. Laita loota uuniin yhdeksi tunniksi 180 asteeseen. Sen jälkeen laita folio päälle ja anna olla kaksi tuntia 150 asteessa. Aika helppoo, jos multa kysytään. Vaan kun ei kysytä.

4. Käännä liha ympäri ämpäri ja anna olla uunissa vielä 20 minuuttia. Tässä vaiheessa lisään ihan ministi lisää vettä, jotta maailman herkullisintä lientä olisi hieman enemmän. 

5. Ota liha pois uunista (jos nyt tää oli vielä jollekin epäselvä asia) ja ihan ekana maista sitä taivaallista lientä, joka lihan ympärillä lilluu. Ehkä rohkeana kokkaajana otat lusikkaan mukaan myös pienen sipulipalan. Näin ymmärrät heti, mitä sana taivas tarkoittaa. Se on juuri se maku jonka maistat. Ai että! 

Vielä vähän mahtuu sipulia ennen uuniin menoa. 


Kyl mä sanosin, että jos oot yhtä poropeukalo kuin minä, mitä tulee siis hyvä ruoan laittamiseen, usko tätä ohjetta. Et voi epäonnistua ja liha on erittäin halpaa (n. 4-5e). Joten, tässä on kaikkien aikojen paras resepti.


Parasta lisuketta tämän lihan kanssa on kukkakaalista ja parsakaalista tehty muussi. Höyryttelee kasviksia aikansa ja muussaa ne lisäten hieman kermaa ja mausteita.

Hyvää ja suht hiilaritonta. Suosittelen!

Edit 1: Tulin katsomaan reseptiä näin jälkeen päin ja sain hirveän naurukohtauksen, kun huomasin tuon pienen ressukan ekassa kuvassa. Puhun siis lihapaketin päällä olevasta inkivääripalasta, jota tuskin kukaan muu huomaa kuin kuvan ottanut henkilö (en ainakaan minä). Varmaan ihan vaan kameran vika, kun ei tarkentanut oikein. Kuvaajassahan ei ole koskaan vika...Haha, myönnän että surkeita kuvia ja ei tee oikeutta tälle reseptille. Anteeksi Henri Alén.

4 kommenttia:

  1. Uijui! Varmasti hyvää. Tätä täytyy kokeilla ensi viikonloppuna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on ihan mahtavan hyvää ja hakkaa monet ravintolassa syödyt pulled porkitkin. Kannattaa kokeilla, varsinkin kun raaka-aineet ei maksa paljoa. Takaan, että Henri Alénin ohjeilla onnistuu kuka vaan, jos minäkin kerta onnistuin. :)

      Poista
  2. Pitääpä kokeilla, näyttää herkulliselta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttää kyllä ja vielä "revittynä" lihana paremmalta. Kokeile ihmeessä, helppoa ja halpaa. Ja taivaallista. :)

      Poista